بورس چیست ؟ آشنایی با سرمایه گذاری در بورس + ویدیو

بورس چیست

بورس چیست ؟ این اولین سوالی است که هر فرد در مواجهه با کلمه بورس از خود می پرسند. با در نظر گرفتن مزایایی که سرمایه گذاری در بازار بورس و اوراق  بهادار به همراه دارد، بسیاری از دارندگان سرمایه های بزرگ یا نقدینگی های کوچک برای ورود به این بازار مشتاق هستند. اما فوق العاده اهمیت دارد که پیش از ورود به بازارهای سرمایه گذاری خرید و فروش سهام، به حد کافی آشنایی با بورس پیدا کرده و نسبت به زوایای مختلف سرمایه گذاری در آن، آگاهی پیدا کنید. در این مقاله سعی داریم به سوال بورس چیست پاسخ دهیم.

این بازار اگر چه پتانسیل های بسیاری برای رشد و درآمدزایی به همراه دارد، اما فعالیت مثبت و موفق در آن، نیازمند شناخت و اطلاعات کافی است.

در این مطلب بر آن هستیم تا به ارائه اطلاعات پایه جهت آشنایی با بورس و مهیا شدن آمادگی ابتدایی جهت ورود به این بازار بپردازیم.

 

در این مطلب سوالات و موارد زیر بررسی خواهد شد:

  • بورس چیست ؟
  • کد بورسی یا کد سهامداری چیست؟
  • چگونه کد بورسی دریافت کنیم؟
  • اصول و روش های سرمایه گذاری در بازار بورس

 

 

بورس چیست ؟

اگر چه یکی از ایمن ترین روش های نگهداری سرمایه اولیه و درآمدزایی از نقدینگی را باید پس انداز کردن پول در بانک ها و دریافت سود بانکی بدانیم، اما در حقیقت با سرمایه گذاری صحیح در بازارهای بورسی، می توان در مدت یک ماه چندین برابر درآمد در قیاس با سود بانکی داشت. البته این کاملا به داشتن اطلاعات و علم داد و ستد سهام در بازار بورس بستگی دارد.

با دریافت کد بورسی و حضور پیدا کردن به عنوان یک سهامدار در بازار بورس، در منافع شرکت ها و صنایع مختلف کشور سهیم شده و می توانید به تناسب میزان سهام در اختیار خود، همگام با آن ها به سودآوری و البته احیانا زیان دهی دست یابید.

 

برای آشنایی با بورس و شکل سرمایه گذاری در آن، باید به نکات زیر که در عین سادگی، تاثیرگذار هستند؛ توجه داشته باشید:

 

 

[wbcr_html_snippet id=”1367″]

 

 

کسب درآمد دوم یا سرمایه گذاری جهت افزایش ثروت، جز اهداف سرمایه گذاری در بورس به شمار می آیند. بازار بورس در 10 سال گذشته پربازده ترین بازار در ایران بوده است. سایر بازارها مثل بازار سکه، طلا، مسکن و .. بازدهی کمتری نسبت به بازار بورس داشته اند.

به زبان ساده بورس را میتوان اینطور تعریف کرد که محلی برای خرید و فروش است. در این بازار سهام شرکت ها خرید و فروش می شوند. بطور مثلا شرکت فولاد مبارکه 10 درصد از کل سهام خود را در بورس به عموم مردم عرضه می کند و در واقع 10 درصد از این شرکت در دست مردم است.

 

ویدئو آموزشی بورس چیست ؟

 

 

دریافت کد بورس و انتخاب کارگزاری

برای سرمایه گذاری در بورس، باید ابتدا یک کارگزاری بورس برای خود انتخاب نمایید. لازم به ذکر است که امکان خرید و فروش سهام به وسیله خود شما و به شکل مستقیم وجود ندارد و حتما باید از کانال یک کارگزاری رسمی بورس برای خرید و فروش سهم های مورد نظر خود، اقدام کنید.

دریافت کد بورسی

پس از انتخاب کارگزاری و ثبت نام در آن، به یک کد بورسی مختص به خود دست می یابید که معرف شما و فعالیت شما در بازار معاملات بورس است و باید تمام معاملات سهم ها و فعالیت خود در این بازار را بر مبنای آن انجام دهید. این کد بورسی به نوعی، مانند کد ملی، معرف هویت بورسی سهامداران خواهد بود.

 

 

 

روش سرمایه گذاری در بازار بورس

اما پس از آماده سازی پیش نیازهای ورود به بازار بورس، باید به روش های سرمایه گذاری در این بازار نیز توجه داشته باشید. هر یک از کدهای بورسی یعنی از شخصیت های حقیقی یا حقوقی که به بازار سهام وارد می شوند، قادر به خرید و فروش سهم های مختلف در هر روز کاری بورس یعنی از شنبه تا پایان چهارشنبه خواهند بود. اما شما چه شکلی از سرمایه گذاری در بورس را انتخاب می کنید؟

 

 

ورود با سرمایه کم

پیش از هر چیزی به این توصیه توجه داشته باشید که ورود به بازار بورس را با سرمایه کم پیشنهاد می کند. قرار نیست هر آن چه در جیب دارید را به بازار سهام وارد کنید! این به هیچ وجه از سوی اقتصاددانان و کارشناسان سرمایه گذاری توصیه نمی شود و در واقع نیازی هم به آن نیست.

اگر A ریال سرمایه نقد در اختیار دارید، یک پنجم، یک ششم و حتی یک دهم آن را به بازار بورس وارد کرده و رفته رفته به کسب درآمد و بزرگتر کردن سرمایه اولیه خود بپردازید. 

 

[widget id=”recent-posts-widget-with-thumbnails-3″]

 

عدم تکیه به درآمد ماهیانه بورس

موضوع دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، این است که شما نمی توانید به درآمد ماهیانه بورس به عنوان یک درآمد ثابت و قابل اتکا برای گذراندن زندگی خود، نگاه کنید.

به طور مثال اگر نیاز به ماهیانه X تومان برای امورات روزمره خود دارید، نباید برنامه ریزی جهت به دست آوردن این مبلغ از مسیر بورس را داشته باشید. بله، امکان آن وجود دارد که در یک ماه میزان سودآوری شما از بازار بورس X به توان 2 باشد. اما باید این را نیز در نظر داشته باشید که احتمال آن همیشه وجود دارد که در ماهی  دیگری نه تنها درآمدی نداشته، بلکه به اندازه X تومان متضرر شوید. با این حساب بستگی دادن هزینه های روزمره و واجب زندگی به درآمد بورس، پرریسک به نظر می رسد و معمولا کارشناسان سرمایه گذاری توصیه می کنند که فعالان در بازار بورس (به ویژه آن هایی که کاملا حرفه ای نیستند)، از روش های درآمدزایی دیگری به جز این مورد نیز برخوردار باشند.

 

 

انواع سرمایه گذاری در بورس

اما برای سرمایه گذاری در بورس سه نوع چشم انداز می توانید برای خود در نظر داشته باشید: سرمایه گذاری کوتاه مدت، سرمایه گذاری میان مدت و سرمایه گذاری بلند مدت.

در سرمایه گذاری کوتاه مدت بازه زمانی فاصله خرید و فروش یک سهم از یک روز تا چند ماه متغیر است. در سرمایه گذاری میان مدت، سهامدار سهم خود را تا یک سال نگه می دارد و سپس نسبت به فروش آن اقدام می کند. در نهایت سرمایه گذارانی که به سرمایه گذاری بلند مدت چشم دارند، سهم خریداری شده را تا بیش از یک سال نگه داشته و سپس در زمان مناسب نسبت به فروش آن ها اقدام می کنند.

 

 

توجه داشته باشید علی رغم آن که به نظر می رسد سرمایه گذاری های کوتاه مدت در بورس با سودهای لحظه ای جذاب همراه است، اما غالبا سودآوری اصلی و قابل توجه نصیب آن عده از سهامدارانی می شود که به سرمایه گذاری بلند مدت در بازار بورس روی آورده اند. به واقع نوع سودآوری در سرمایه گذاری های بلند مدت بازارهای بورس، به مراتب ماندگارتر بوده و به دلیل بعد زمانی رشد سهم، اعداد بزرگتری خواهد داشت.

سرمایه گذاری در بورس

 

با این همه در صورتی که اطلاعات خوبی نسبت به سهم های مختلف داشته و زمان خرید و فروش آن ها را با بررسی وضعیت شرکت ارائه دهنده سهام، بشناسید؛ سرمایه گذاری های کوتاه مدت در بورس نیز می توانند سودآوری های قابل قبولی داشته باشند.

به خاطر داشته باشید که تمامی ریسک ها و سرمایه گذاری های مطمئن در بازار بورس، بستگی به میزان دانش و اطلاعات به روز شده شما دارد. با این همه هیچ کس نمی تواند خبر قطعی از رشد یا افت یک سهام خاص دهد و به خصوص هرگز نباید به توصیه های کانال های تلگرامی و اخبار هیجانی، اعتماد نمایید.

 

 

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.