آموزش جامع و کامل انواع قیمت در بورس ایران + ویدئویی
در بورس اوراق بهادار قیمت های مختلفی وجود دارد. در این مقاله بطور کامل انواع قیمت در بازار بورس را بررسی و سپس در مورد مشاهده این قیمت همراه با ویدئو توضیحاتی ارائه خواهیم داد.
در این مقاله می خوانیم :
الف) انواع قیمت ها در بورس اوراق بهادار
ب) بررسی اطلاعات موجود در صفحه نماد در سایت tsetmc.com
الف) انواع قیمت ها در بورس اوراق بهادار
در این بخش قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم :
- قیمت پایانی در بورس به چه معناست ؟
- اخرین قیمت چیست ؟
معنای عبارت “ارزش بازار”:
برای آن که بدانید ارزش کل سهام شرکت ارائه دهنده در لحظه چقدر است، باید میزان کل سهام شرکت را در قیمت آن ضرب کنید. به این صورت ارزش بازار کل سهام آن شرکت با قیمت لحظه ای به دست می آید.
قیمت آخرین معامله :
معنای عبارت “آخرین معامله”: این به معنای آخرین معامله ای است که روی سهام مورد نظر صورت گرفته است.
قیمت پایانی :
معنای عبارت “قیمت پایانی”: این به معنای میانگین معاملات صورت گرفته در سهام مورد نظر در همان روز است.
معنای عبارت “اولین قیمت”:
این به معنای نخستین قیمت معامله شده روی آن سهم مورد نظر در همان روز است.
معنای عبارت “قیمت دیروز”:
این عبارت به معنای آخرین قیمت معامله شده روی سهام در روز پیشین است.
ویدئو معرفی قیمت سهام
ب) بررسی اطلاعات موجود در صفحه نماد در سایت tsetmc.com
معنای عبارت “تعداد معاملات”:
تعداد معاملات یعنی عدد خرید و فروش روی سهام در یک روز است. هنگامی که خریدار و فروشنده یک سهم روی قیمتی به توافق می رسند، یعنی رقم پیشنهادی آن ها یکسان می گردد، معامله در سهم رخ داده و عدد آن ثبت می شود.
معنای عبارت “حجم معاملات”:
حجم معاملات میزان سهام معامله شده (برگه سهام) در روز را نشان می دهد.
[wbcr_html_snippet id=”1367″]
“ارزش معاملات”:
تعداد معاملات و حجم معاملات، نشانگر مبلغ سهام جا به جا شده نبودند، اما در بخش ارزش معاملات، می توان رقم ریالی معامله انجام شده روی سهام را مشاهده کرد. غالبا این عدد با نمادهای M یا B همراه است. همان طور که بالاتر نیز گفتیم این دو نماد به ترتیب نمایشگر میلیون و میلیارد هستند.
“آخرین معامله”:
اگر مایل به دانستن این هستید که آخرین معامله روی یک سهام در چه زمانی انجام گرفته است، این شاخص ساعت، دقیقه و حتی ثانیه آن را به شما نشان خواهد داد.
“بازه روز”:
این عبارت حاکی از آن است که نرخ سهام مورد نظر در یک روز خاص، به چه اندازه نوسان داشته است. به طور مثال ممکن است نرخ یک سهام از 1630 به 1570 نوسان کرده باشد که آن را در بازه روز، مشاهده خواهید کرد. همین طور بازه هفته و بازه سال، به ترتیب نوسانات قیمتی در هفته و در سال را نشان خواهند داد.
معنای عبارت “قیمت مجاز”:
در این بخش شما می توانید حداقل و حداکثر نرخ نوسان یک سهام را مشاهده کنید که به همان ترتیب که گفتیم بر حساب ریال به نمایش درمی آید.
وبدئو معرفی صفحه نماد
“تعداد سهام”:
تعداد سهام همان طور که انتظار می رود، نشانگر تعداد سهام ارائه شده یک شرکت است. در این نماد معمولا از M یا B استفاده می شود.
“حجم مبنا”:
برای محاسبه قیمت پایانی یک سهام، از تعداد مشخصی از سهام آن استفاده می شود. این تعداد سهم را که در محاسبه قیمت پایانی سهام دخیل هستند، حجم مبنا می گویند.
[widget id=”recent-posts-widget-with-thumbnails-3″]
“سهام شناور”:
توجه داشته باشید که عدد آورده شده مقابل سهام شناور، یک درصد است. این درصد سهامی است که در صورت به وجود آمدن تقاضا، به بازار وارد خواهد شد.
همان طور که مشاهده کردید مبنای انجام معاملات در بازار بورس و اوراق بهادار، شناخت برخی نمادها و نشانگرهای عددی است که باید نسبت به آن ها آگاهی و دانش کافی داشته باشید.
نظرات