آیا صندوق های سرمایه گذاری مطمئن هستند؟
یافتن راهی مناسب و مطمئن برای سرمایه گذاری در بازارهای مالی موجود، از جمله دغدغههای افراد است، از طرفی یافتن چنین راه مطمئن و درست نیز سخت شده و نیازمند تحقیق و بررسی بسیاری است. یکی از روش های یافتن سرمایهگذاری درست، مقایسه بازارهای مالی مختلف است. سپرده های بانکی به دلیل تاثیرپذیر بودن از تورم و تغییرات بازار سوددهی پایینی دارند، از طرفی در بازار سکه و طلا و ارز بدلیل نوسانات بالا دارایی شما تا حدی از امنیت لازم برخوردار نمی باشد و برای ورود به این بازار باید ریسک زیادی را بپذیرید. سرمایه گذاری در بازار مسکن نیز طولانی مدت سودده می باشد و … در این مقاله هدف ما معرفی صندوق های سرمایه گذاری و رسیدن به پاسخ این پرسش مهم که آیا صندوق های سرمایه گذاری مطمئن هستند؟ می باشد.
صندوق سرمایه گذاری چیست؟
صندوق سرمایهگذاری از روش های سرمایهگذاری غیرمستقیم بحساب می آید که از مجموعه ای از سهام، اوراق مشارکت و دیگر اوراق بهادار تشکیل شده است. صندوق سرمایهگذاری یک نهاد مالی است که با کسب مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار کشور مشغول به فعالیت در بازار سرمایه می باشد. صندوق های سرمایه گذاری با استفاده از دانش و تخصص کافی و وجود کارشناسان و تحلیل گران حرفه ای، دارایی های تجمیع شده را در اوراق مشارکت،سهام بسیار کم ریسک و دیگر دارایی های مالی با بازدهی و سود بالا سرمایه گذاری می کنند. حداقل سرمایه ای که افراد حقیقی می توانند در صندوق، سرمایه گذاری کنند یک واحد از صندوق سرمایه گذاری می باشد و حداکثر میزان سرمایه برای سرمایه گذاری 5% از کل دارایی های صندوق است.
آیا صندوق های سرمایه گذاری مطمئن هستند؟
در اغلب کشورهای توسعه یافته و پیشرفته، بیشتر مردم برای کسب سود و بازدهی بیشتر، در صندوقهای سرمایهگذاری دارایی خود را سرمایهگذاری می کنند، زیرا می دانند صندوقهای سرمایهگذاری توسط افراد حرفه ای و متخصص مدیریت می شوند و سرمایهگذاری در صندوقها را روشی قابل اعتماد برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش سرمایه خود در برابر تورم می دانند. در کشورمان ایران نیز صندوق های سرمایه گذاری از جمله بازارهای جدید و نوین مالی بحساب می آید که در حال حاضر تعداد آنها به حدود دویست صندوق با ارزشی برابر ششصد هزار میلیارد ریال رسیده است که این عدد میزان و سطح اعتماد سرمایه گذاران به صندوق ها را نشان می دهد. ویژگی های زیر را می توان برای صندوقها که آن را به روشی امن برای سرمایهگذاری تبدیل کرده است برشمرد:
1.داشتن فعالیت زیر نظر سازمان بورس
صندوقهای سرمایهگذاری همانگونه که ذکر شد تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار و به تایید این سازمان فعالیت دارند.
2.تضمین و بالا بودن نقدشوندگی
یکی ازسوالات متداول سرمایهگذاران در رابطه با صندوقها این است که آیا امکان برداشت سرمایه در هر زمان فراهم است؟ ناگفته نماند تمام سرمایه گذاری ها درصندوق ها، برنامه ریزی شده و با هدفی از پیش تعیین شده انجام می شود که در صورت لزوم به راحتی نقد شوند و کمترین مشکل متوجه این امر نباشد. درواقع این فرایند به پشتوانه دارایی هایی مثل سپرده های بانکی، سهام، اوراقی که درآمد ثابت دارند و … است که همگی دارای نقدشوندگی بالایی هستند. هم چنین شرکتی حقوقی به عنوان ضامن نقدشوندگی، مئسئولیت ریسک نقدشوندگی را به عهده می گیرد.
3.مدیریت دارایی توسط حرفه ای ها
دارایی افراد در صندوق ها توسط کارشناسان و تحلیلگران حرفه ای بازار سرمایه از طریق تشریح و بررسی راهکارهای افزایش بازدهی و شناسایی سهام سودده و سرمایه گذاری در آنها و هم چنین تشکیل سبدی متنوع، مدیریت می شود. بنابراین برای افرادی که وقت یا دانش کافی را ندارند، صندوق های سرمایه گذاری گزینه مناسبی می باشد و همینطور برای افرادی که می خواهند به صورت غیرمستقیم در بازار سرمایه بورس سرمایه گذاری کنند.
4.بازدهی معقول و ریسک پایین
انواع صندوقهای سرمایهگذاری از جمله صندوق با درآمد ثابت، سهامی، مختلط، قابل معامله و … وجود دارد. این صندوق ها با توجه به سلیقه افراد در انواع سرمایه گذاری و هم چنین بر اساس میزان و سطح ریسک پذیری آنها شکل گرفته است. صندوقها سودی بالاتر از بانک ها دارند، برای سپرده های بلند مدت بانکی حداکثر یکساله امکان برداشت وجود دارد ولی با نرخ شکست(جریمه ای برای سپرده گذارانی که قبل از موعد سپرده بلند مدت سرمایه خود را از بانک خارج می کنند) همراه می باشد در صورتی که صندوق ها اینگونه نیستند.
مزایای صندوق های سرمایه گذاری چیست؟
- با تشکیل سبدی متنوع، ریسک سرمایهگذاری کاهش می یابد.
- با توجه به اینکه سرمایهگذاری غیرمستقیم بحساب می آید، به دانش و تخصص نیاز ندارید.
- دارایی توسط کارشناسان و افراد فعال بازار مدیریت می شود.
- بیشتر صندوق ها حداقل سود تضمین شده دارند و شما بابت سود ثابت خیالتان راحت است.
- وجود انواع صندوق ها برای افراد با هر سطح از ریسک پذیری، از دیگر مزایای صندوق ها می باشد
معایب صندوقهای سرمایهگذاری چیست؟
- سود حاصل از این روش نسبت به سرمایهگذاری مستقیم کمتر است.
- افراد سرمایه گذار در صندوق نمی توانند در مجامع شرکت ها حضور پیدا کنند.
- سرمایه گذاران تسلطی بر سرمایه خود ندارند.
- پرداخت کارمزد به اداره صندوق از سود کسب شده از معایب دیگرش می باشد.
جمع بندی:
با توجه به نکات و موارد ذکر شده می توان به این نتیجه رسید که صندوقهای سرمایهگذاری گزینه و راهکار مناسبی برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش سرمایه در مقابل تورم می باشد و به افرادی که شرایط سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس را ندارند توصیه می شود.
بیشتر بخوانید: |
درامد ماهیانه از بورس چقدر است؟ |
چه موقع سهام بخریم؟ |
چرا قیمت سهام کاهش یا افزایش می یابد؟ |
نظرات